Elbistan Tarihi TRT Türk’te Anlatıldı
Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Av. Durmuş Küçük’ün davetlisi olarak gelen Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, TRT Türk televizyonunda Elbistan’ın tarihi yönlerini tüm ayrıntıları ile anlattı. Yaklaşık 1 saat süren programda, Elbistan’ın tarihi yapıları, tarihteki yeri ve Dulkadiroğulları Beyliği üzerine yaptığı araştırmaları ve bilinmeyenleri aktaran Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Elbistan’ın her köşesinde bir tarihin yattığı aktardı.

23 Mayıs 2013 tarihinde Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Av. Durmuş Küçük’ün daveti üzerine Elbistan’a gelen Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel’in geniş bir prodüksiyon ekibi ile hazırladığı program, TRT Türk Televizyonunda yayınlandı.

‘Tarihin İzinde’ isimli programına bu hafta Elbistan’ı konu eden Uğurluel, görüntülerin ilk dakikalarında yaptığı sunumda, şu cümlelere yer verdi:

“Elbistan coğrafyasındayız ve yüzümüzü hangi tarafa çevirsek buram buram tarih kokan bir coğrafyayla karşılaşmaktayız. Burası o kadar eski bir coğrafya ki; gözümüzü çevirip dağların eteklerine, ovalara, yaylalara baktığımızda birçok tümülüs görüyoruz.”

Elbistan Ulu Camiye programda geniş yer ayıran Uğurluel, “Tabi bu camiye baktığımız zaman örtü sistemi olarak Osmanlı’yı görsek te, aslında bu eserin temellerinde biz birinci dönem Anadolu beyliklerinin hemen devamında gelen ikinci dönemin en önemli ve en uzun yaşamış beyliklerinden birini, Dulkadiroğulları Beyliğini görüyoruz. Elbistan Dulkadiroğulları Beyliği’nin en önemli başkenti idi. Yavuz Sultan Selim’in dedesi Alavuddevle işte burada yaşıyor, buradan hükmediyor ve Elbistan Ulu Camide namazını kılıyordu” diyerek, caminin tarihine ışık tuttu.

Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Ulu Camii’nin yanı sıra Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Av. Durmuş Küçük tarafından 2009 yılında yaptırılan Devlet-ü Türk Çeşmesini ve Sultan Baybarsın 1277 yılında Moğolları yendiği Elbistan Savaşı’nın gerçekleştiği savaş alanını anlattı.

IP : 54.80.137.187