Elbistan ile Pont-à-Mousson kardeş şehir oldu
Elbistan Belediye Başkanı Avukat Durmuş Küçük ile Fransa’nın Pont-à-Mousson Belediye Başkanı Henry Lemoine arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Pont-à-Mousson Türk-Fransız Öğrencileri Okul Aile Birliği'nin, Duroc meydanında  düzenlemiş olduğu 2. Türk Kültür Festivaline katılan Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, aynı zamanda iki kenti kardeş şehir yapan protokole de imza attı.

Fransa dönüşünde imzalanan kardeş şehir protokolü hakkında bir açıklama yapan Başkan Küçük, şunları söyledi:

“Pont-à-Mousson Belediye Başkanı Henry Lemoine ile iki şehir arasında kardeşlik anlaşmasını resmi olarak imzalamış bulunuyoruz. Tabi bunun arka tarafı var. Bir hazırlık aşaması var. Çok değerli Elbistanlı hemşerilerimiz orada uzun yıllardır ikamet ediyorlar. Fransızlarla güzel diyaloglar kurulmuş durumda. Pont-à-Mousson çok güzel bir şehir. Ortasından Ceyhan ırmağımıza benzer bir nehir akıyor. Genelde sanayi ve seyahat taşımacılığı yapılıyor. Tabiat olarak çok güzel. İçerisinde 300-500 yıllık tarihi eserlerin bulunduğu bir şehir. Her ne kadar bizden nüfusu az olsa da belediye imkânları ve bütçesi bizden fazla. Sanayi şehri. Bir termik santrali ve demir çelik fabrikası yer alıyor. Oradaki hemşerilerimiz bu sanayi kuruluşlarında bir şekilde çalışıyorlar. Hemşerilerimizin orada yaptıkları iyi niyetli girişimleri neticesinde Pont-à-Mousson Belediye Başkanı sayın Henry Lemoine, Elbistan ilçemiz ile kardeş olmayı kabul etti. Fransa'da ilçe statüsünde 6 adet kardeş şehir anlaşması bulunuyor. Yedincisi biz olduk. Fransa'ya kardeşlik anlaşmamız çerçevesinde öğrenciler gönderebiliriz. Oradan ziyaretçilerimiz gelebilir. İş adamlarımıza kolaylıklar sağlanabilir. Kardeşlik anlaşması çerçevesinde belirlenen kriterlerde işbirliği yapılabilir. Pont-à-Mousson Belediye Başkanı sayın Henry Lemoine, şimdiye kadar Türkiye'ye gelmemiş. Dolayısıyla bir diyalog eksikliği var. Bundan sonra ciddi diyaloglar kurulacaktır. Gerek Elbistan'ımız, gerek ülkemiz için güzel neticeler verecektir. Hayırlı olmasını diliyorum.”

İmza törenine Strasbourg Muavin Konsolosu ilhan Güneş, Eğitim Ataşesi Abdurrahman Topal ve Paris Kültür ve Tanıtma Ataşesi Dr. Hasan Yavuz da katıldı.

İmza töreni sonrasında Pont-à- Mousson Belediye Başkanı ile Elbistan Belediye Başkanı birbirlerine ve törene katılan yetkililere günün anısını simgeleyen plaket ve hediyeler verdiler.

Festivalin organizatörlerinden Pont-à- Mousson Türk-Fransız Öğrencileri Okul Aile Birliği Başkanı Raziye Ercan ve Elbistanlı Fikri Arslan, Duroc Meydanında düzenlenen festivale katılan Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük'e teşekkür ederken, iki gün boyunca süren kültür festivaline Türkiye'den davet edilen ses sanatçısı Mustafa Uğur renk kattı. Festivalin ikinci gününde ise Paris'ten davet edilen ses sanatçısı Françoise ve Mahmut Demir, vermiş oldukları halk konserinde şarkılar ve türküleri ile herkesi coşturdu. Festival programı içinde yer alan mehter takımı, semazen ve folklor gösterileri de büyük ilgi topladı.

IP : 54.147.142.16

Elbistan Belediyesi Basın Yayın 2018 | Bütün Hakları Elbistan Belediyesi'ne aittir.