Maraş Eşine Az Rastlanır Bir Kahramanlık Destanı Sergilemiştir
Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Durmuş Küçük, Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Durmuş Küçük Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 97. Yıldönümünde yayınladığı mesajında, Maraş eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı sergilemiştir ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanımız Durmuş Küçük yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Türk kurtuluş savaşının ilk hareketini temsil eden Maraş savunması, işgal altındaki topraklarda esaretin sona ermesi için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, canını ve kanını siper eden bir milletin şahlanışı, zaferle taçlandırılmış destanıdır. Maraş halkı 97 yıl önce döneminin en güçlü ordularından birine karşı yüksek bir ruh ve şuurla verdiği mücadeleyle tarihe geçen unutulmaz bir destan yazmıştır. Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Maraş, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir.  Milli mücadelenin mutlak zafere ulaşacağı inancını bütün vatana Maraş halkının gösterdiği bu kahramanlık ilham etmiştir.

Bugün bizlere düşende aynı duygularla, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. 97 yıl önce çok kısıtlı imkânlarla sömürgecileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Maraş halkı Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce İstiklal Madalyası, sonra “Kahramanlık” unvanı ile onurlandırılmıştır. Dün işgale karşı nasıl el ele gönül gönüle olunmuş ise bugün de ülkemizin kalkınmasında, halkımızın huzur ve mutluluğu için mücadele gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

IP : 54.224.158.39