Bu Karar İslam Ümmetinin Kalbine Vurulmuş Bir Hançerdir
Belediye Başkanımız Av. Durmuş Küçük, ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması sonrası bir basın açıklaması yaptı. Başkanımız Av. Durmuş Küçük açıklamasında, " Bu karar İslam ümmetinin kalbine vurulmuş bir hançerdir" dedi.

Başkan Küçük açıklamasının devamında, "Trump'ın işgal altındaki Kudüs'ün işgalci İsrail devletinin başkenti olarak tanınması veya ABD elçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararı İslam ümmetinin kalbine vurulmuş bir hançerdir. ABD’nin ve İsrail'in bu kararı asla kabul edilemez. Ortadoğu’daki kargaşadan ve İslam devletlerinin içine düştüğü zillet halinden faydalanan ABD, 1995 yılında yasallaştırdığı bu kararını hayata geçirmeye çalışmaktadır. Alınan bu karar geçersiz ve gayrımeşrudur. Bu uluslararası kanunlar ile kayıt altına alınan Filistin halkının haklarını ihlal eden ve barış imkanını tamamen ortadan kaldıran bir girişimdir.

Kudüs sadece Filistin halkının değil aynı zamanda tüm Müslüman halklarında kırmızı çizgisidir. Trump, bu küstah girişimiyle Müslüman halkları ve devletleri tanımadığını bir kez daha kanıtlamış olmaktadır. Kudüs'ü Siyonistlere peşkeş çekmek sadece Müslümanlara değil aynı zamanda tüm Hıristiyan alemine de bir hakarettir. Hıristiyanların da Amerika'nın ve Israil'in bu kararına itiraz etmeleri gerekmektedir. Çünkü Kudüs Siyonizm'in değil, tüm insanlığın maneviyat başkentidir. İnsanlığın ve inançların ortak değeri olan Kudüs'ü Siyonizm'in başkenti haline getirmek, bütün dinlerin medeniyet değerlerine hakarettir. Diğer dinleri ve mensuplarını yok saymaktır. Kendinden başkasını düşünmeyen, bu uğurda çocuk katili olmaktan çekinmeyen bir devlet anlayışının, barış ve hoşgörünün başka bir adresi olan Kudüs'ü ele geçirmesi bölgeyi yeniden daha büyük çatışma ortamına sürükleyecek bir adımdır ABD'nin bu küstah tavrına karşılık tüm Müslümanları Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

IP : 54.198.52.82

Elbistan Belediyesi Basın Yayın 2018 | Bütün Hakları Elbistan Belediyesi'ne aittir.