126 km. 14,5 saat koştu ve başardı

Rekora koştu ve Başardı

Elbistanlı İbrahim Şahin, 2. Elbistan Ultra Maratonunda 126 kilometrelik parkuru 14.5 saatte koşarak, büyük bir rekora imza attı. Yunanistan'da yapılan ve dünyanın en sert ultra maratonu kabul edilen 246 kilometrelik Spartathlon'nun hızının saatte 6.8 kilometre olduğu belirtilirken, İbrahim Şahin 126 kilometreyi saatte 8.68 kilometre hızla koşarak, dünyanın en hızlı ultra maraton koşucusu oldu.

Kuzeni Sadık Şahin ve bazı sporcular ile Elbistan'a bağlı Karahasanuşağı Köyünden sabah saat 05.00'da koşuya başlayan İbrahim Şahin, 126 kilometrelik parkuru 14.5 saatte koşmayı başardı.

İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda Mehter Marşı ile karşılanan İbrahim Şahin'i, startta yalnız bırakmayan eşi Habibe Şahin, finiş çizgisinde de yalnız bırakmayarak, çiçeklerle karşıladı.

14.5 saatlik koşunun ardından mikrofona davet edilen İbrahim Şahin, dünyanın en hızlı ultra maratonunu koşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Zor bir parkurdu, hava bugün biraz sıcaktı. Ama buna rağmen başaracağımı biliyordum. 14 saat 30 dakikada 126 kilometreyi koştuk. İstiyorum ki devlet büyüklerimiz bu konuyla ilgilensinler. Bu sene organizeyi Anadolu Spor Derneği organize etti. Büyük bir geliri olmayan bir dernek. Devlet büyüklerinden katkı bekliyoruz. Hep batıya değil, doğuya da bir şeyler yapsınlar. Herkese teşekkür ediyorum.”

Daha sonra mikrofona gelen Elbistan Belediye Başkanı Av.Durmuş Küçük, Elbistan olarak çok mutlu bir günü yaşadıklarını ifade ederek, “14 saat gibi bir sürede 126 kilometrelik bir parkuru başarıyla koşmalarından dolayı sporcularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise, “Bugünkü zorlu mücadeleyi değerli sporcularımız başarılı bir şekilde tamamladılar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Bu mücadele azimlerinin tüm sporculara ve tüm topluma örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Organizasyonu başından sonuna kadar takip eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ise, bu büyük organizenin mutlaka Atletizm Federasyonu tarafından tescillenmesi gerektiğini söyleyerek, bu amaçla çalışmalarda bulunacaklarını kaydetti.

Doğan, şunları söyledi:

“Öncelikle iki büyük sporcumuzu kutluyorum. Tabi 126 kilometrelik bir ultra maraton koşusu dünyada kaç yerde yapılıyor doğrusu bilmiyorum. Örneği çok fazla olmadığı kesin. Bu sene ikincisi yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıllar kaymakamımızla, ilgili derneğimizle birlikte çalışarak üçüncüsünü ya da en geç dördüncüsünü Atletizm Federasyonunu tanıdığı bir koşu haline getirme gayreti içinde olmamız gerekiyor. Ben atletlerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Ama onları heyecanla bugün akşama kadar bekleyen sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Sizin yaptığınız Türk sporuna büyük bir destektir. İnşallah bu desteği hep birlikte önümüzdeki yıllar daha bilinçli, daha şuurlu olarak verirsek, bu koşunun üçüncüsünü, dördüncüsünü dünyanın tanıdığı bir koşu haline getirebiliriz. Herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından ultra maraton koşusunu başarıyla tamamlayan İbrahim ve Sadık Şahin'e madalyaları takıldı. Ayrıca, ultra maratonun sabah kuşağında yer alan kısa maratonda dereceye giren sporculara da madalya ve altın ödülleri protokol mensupları tarafından takdim edildi.

IP : 54.90.92.204