Pınarbaşı Temizleniyor
Elbistan Belediye Başkanımız Ahmet Tıraş, DSİ Ekipleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve KASKİ yetkililerimiz ile Pınarbaşı'nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı.

İlk olarak Bend de bulunan kapağım açılması ile birlikte suyun kısım kısım tahliye edilerek temizlik çalışmasına başlanacak.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanımız Ahmet Tıraş,"Ceyhan Nehrimizin kaynak noktasındayız. Burada yaklaşık 2 senedir kaynama durdu. Bent gerisindeki su durağan hale geldi. Bu kaynamanın neden durduğuna ilişkin olarak DSİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve KASKİ yetkililerimiz çalışmalarını yapıyor. Bizim tüm vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte Elbistan’ın bu kanayan yarasını çözmemiz lazım. Ceyhan Nehri, Kur’an-ı Kerim’de geçen bir nehir. Suyun kaynamaması, Elbistan’ın en acı günü. Bunu bekletmenin bir özelliği yok. Biz, bugün burayı açıyoruz. İlerleyen günlerde de temizliğini yapıp suyun kaynamasıyla birlikte Elbistan’ımıza bu gözü kazandıracağız Allah’ın izniyle

Bent kapağını açıyoruz. İlk önce bu suyu tahliye edeceğiz. Ondan sonra makine ve ekipman kullanmadan işçilerimizle beraber içerideki mil tabakasını, yosunları temizleyeceğiz. Hummalı bir çalışma yapacağız. Yaklaşık 3 gün su tahliye sürecek. Su da mikrop oranı fazla olduğu için nehrin aşağı kısmındaki canlıların ölmemesi amacıyla suyu azar azar tahliye edeceğiz. Yetkililerin önerdiği şekilde burayı tahliye edeceğiz. Yaklaşık 1 aylık temizlik çalışması yapacağız. Ondan sonra kapakları kapatıp suyun kaynamasına bakacağız” ifadelerini kullandı. İçme suyundan kaynaklı bir sorun yaşanmayacağının altını çizen Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş, “Çok aşırı bir debi yükselmesi olmayacak. İçme suyunda problem olur endişemiz vardı. Onun için de KASKİ ekipleri gereken önlemi aldılar. KASKİ laboratuarında bentten bırakılan suyun içme suyuna karışma ihtimali göz önünde bulundurularak her 15 dakikada bir analizler yapacak. Elbistanlı hemşerilerimiz rahat olsun. İnşallah herhangi bir sıkıntı olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Toplam Ziyaretçi : 1906165
IP : 52.206.226.77