Kültürhan Projesi Yatırıma Alındı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Elbistan’da eski askerlik şubesinin bulunduğu yere Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapılacak ‘Kültürhan’ projesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın girişimleri ile 2019 yılı yatırım programına alındı.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş ve AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı Ankara’da ziyaret etti. Ziyarette, ilçeyle ilgili yatırımlar ve genel konularda istişarelerde bulunuldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin ardından Elbistan’a kazandırılacak ‘Kültürhan’ projesinin, bakanlığın 2019 yılı yatırım programına alındığı müjdesini verdi.

‘Kültürhan’ bakanlık tarafından ilk defa hayata geçirilen uygulama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Elbistan’da yaptığı muhtarlar toplantısında müjdesini verdiği ve yatırım programına alınan Kültürhan’ın, geleneksel Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından projelendirildiğini söylemişti.

Ünal, “Bölgenin en güzel kültür merkezi, Kültür Bakanlığı’nın ilk uygulaması olan ‘Kültürhan’ yapıyoruz. İçerisinde bütün sanat alanlarıyla ilgili atölyelerin ve büyük konferans salonunun olduğu büyük bir Kültürhan yapıyoruz. Bütçesi ayarlandı. Bir ilde ne varsa Elbistan’da şuanda var. Milletimize ve yurdumuza dair ömrümüzden uzun hayallerimiz var. Bunlardan biri de yaşayan mekân olarak tasarladığımız Kültürhan yapmak. Kültürhan çok önemli bir mekân olacak. Geleneksel Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.

Askerlik şubesinin arazisine yapılacak

Kışla Caddesi üzerinde bulunan ve uzun süre askerlik şubesi olarak kullanılan bölgeye yapılacak olan Kültürhan’ın içerisinde ise; yaşayan bir kütüphane, şehir müzesi, konferans salonu, sergi salonu, ticari müesseseler yer alacak. Kültürhan’ın ortasındaki büyük avluda ise, çınar ağacı veya şadırvan olacak.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş ve AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur da, ilçeye Kültürhan kazandırılması noktasındaki destek ve katkılarından dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a teşekkür ederek Elbistan’a hayırlı olması temennisinde bulundular.

Toplam Ziyaretçi : 1906181
IP : 52.206.226.77