Pınarbaşı'nda Yüzler Kamyon İle Mil Temizliği Yapılıyor
Belediye Başkanımız Ahmet Tıraş'ın girişimler ile başlayan Pınarbaşı temizlik çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yüzlerce kamyon mil temizlenerek Pınarbaşı'nın doğal yapısı tekrar gün yüzüne çıkacak.

Çalışmalar hakkında Elbistan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce yapılan açıklamada, "Belediye Başkanımız Ahmet Tıraş'ın öncülüğünde başlatılan Pınarbaşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlk çalışmalar ile bir çok kaynak noktası tekrar kaynamaya başlayarak su debisi yükselmişti. Pınarbaşı içerisinde bulunan yüzlerce kamyonluk mil ise bu gün itibari ile temizlenmeye başlanmıştır. Elbistan Belediyemize makine desteği veren DSİ ile yapılan bu çalışmalar hava şartlarının da müsaade etmesi ile kısa bir sürede tamamlanacaktır.

Yapılan teknik incelemelerde mil tabakasının da altında kaynak noktalarının olduğu belirlenmiştir. İnşallah hem yağışların bu yıl yoğun olması hem de eski kaynakların tekrar hayat geçmesi ile Pınarbaşı tekrar eski günlerine dönecektir. Yapılan çalışmalarda doğal yapı korunmaya özen gösterilmekte olup, çalışmalar tamamlandığında Pınarbaşı eski doğal  görünümüne kavuşacaktır" ifadelerine yer verildi.

IP : 54.83.93.85