Pınarbaşı'nda Kaynama Debisi 2.04'de Yükseldi
Elbistan Belediye Başkanımız Ahmet Tıraş'ın girişimler ile başlayan Pınarbaşı temizlik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Binlerce kamyon mil temizliği sonrası artan su kaynama derecesi saniyede 2.04 metre küpe yükseldi.

Pınarbaşı'nın doğal yapısı tekrar gün yüzüne çıkarmak için yaklaşık bir ay önce Elbistan Belediye Başkanımız Ahmet Tıraş'ın girişimler ile başlayan Pınarbaşı temizlik çalışmaları sonrası Pınarbaşı'ndan sevindirici haber geldi.

Yapılan çalışmalar ve Pınarbaşı'nda ki son durum hakkında bilgi veren Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürümüz Cebrail Çatalbaş, " Belediye Başkan Vekilimiz Ahmet Tıraş'ın  yaklaşık 30 gün önce Pınarbaşı göl sahasında kaynamanın durması üzerine başlattığı çalışmalar hakkında halkımızın bilgilendirilmesi amacı ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bilindiği üzere Ceyhan Nehri membağı Pınarbaşı gölalanı 50.000 m² dir. Gölalanı tabanında ortalama 1 m² yüksekliğinde mil tabakası oluşmuş olup bu birikinti ortalama 50.000 m3 seviyesine ulaşmıştır. Şu ana kadar yapılan temizlik çalışmalarında alanın 3/5’i temizlenmiş olup, çalışmalar 2 adet Dozer, 3 adet Ekskavator (Beko), 10 adet Kamyon ve 1 adet Vakumlu Dip Tarayıcı Duba ile devam etmektedir. Ve en kısa sürede de temizlik çalışmaları tamamlanacaktır.

17.01.2019 tarihi itibari ile DSİ Bölge Müdürlüğü Yer altı Suları Şube Müdürümüz Mehmet Kuruçay’dan alınan verilere göre göl alanında ki kaynama debisi 2,04 m3/sn’dir. Temizlik çalışmalarına başlamadan önce durağan haldeki bakteri üreten, kokuya sebebiyet veren kötü durumdan bu debi seviyelerine gelmek temizlik çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiği ortadadır. Bu durumda göletin kapaklarının kapatıldığında 24 saat sonunda gölün dolması anlamı taşımaktadır" ifadelerine yer verdi

IP : 52.23.192.92