Kent Müzesi’nde 1.500 Eser Sergilenecek
Elbistan Belediye Başkanımız Ahmet Tıraş, restorasyon çalışmaları tamamlanan Elbistan Kent Müzesi’nde toplam 1.500 eserin sergileneceğini söyledi.

Gaziantep Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Müze Müdürü Ahmet Denizhanoğulları ve müze yetkilileri, Elbistan Belediye Başkanımız Ahmet Tıraş'la birlikte Kent Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrasında değerlendirme yapan Elbistan Belediye Başkanımız Ahmet Tıraş, teşhir-tanzim çalışmalarının tamamlanması ile birlikte ziyaretçilerine kapısını açacak Kent Müzesi’nde 1.500 eserin sergileneceğini belirtti.

Elbistan’ın tarihine ışık tutacak bu önemli merkez için her türlü desteği sunacaklarını kaydeden Başkanımız Ahmet Tıraş, “Elbistan’a yeni eserlerden bir tanesini daha kazandırıyoruz. En kısa zamanda Elbistan’ın tarihini gösterecek müzemiz hazır olacak. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’ın büyük desteği ile Elbistan’ımızın da bir müzesi olacak. Kent Müzemiz bitme aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde teşhir-tanzim çalışmaları başlayacak. Teşhir salonları hazırlanacak. Toplamda 1,500 eserin müzemizde sergileneceği bilgisini aldık. Belediye olarak her türlü desteğe ve yardıma hazırız. Özellikle Sayın Bakanımız Mahir Ünal’a Elbistan’ımıza böyle önemli ve güzel bir eser kazandırdığı için minnettarım. Ayrıca Kahramanmaraş Müze Müdürü Ahmet Denizhanoğullarına gayretli çalışmalardan dolayı da çok teşekkür ederim" dedi.

Toplam Ziyaretçi : 1906152
IP : 52.206.226.77