Zabıta Müdürlüğümüz Bilinçli Tüketici Seminerlerine Başladı
Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçedeki 21 okulu kapsayacak tüketici hakları ile ilgili bilinçlendirme seminerleri Elbistan İMKB Fen Lisesi’nden başladı.

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin ‘bilinçli tüketici’ olarak yetişmesini sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla ilçedeki 21 okulu kapsayan bir çalışmaya imza attı. Bu çerçevede Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlilerince öğrencilere tüketici hakları ile ilgili bilinçlendirme seminerleri verilecek. Elbistan İMKB Fen Lisesi’nden başlayan seminerde öğrencilere, tüketim konusunda toplum olarak bilinçli hareket edilmesi gerektiği, gereksiz alışveriş yapılmaması, alışveriş yaparken alınan ürünün kalitesine, bütçeye uygun olup olmadığına, fiyat etiketine dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler aktarıldı. Seminerlerde, öğrencilere bozuk veya ayıplı bir ürün alındığında ne yapılması gerektiği hakkında da bilgi verildi.

Seminerlerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede öğrencilere bilinçli bir tüketicinin nasıl olması gerektiğini anlattıklarını belirten Belediyemiz Zabıta Müdürü Oktay Ölker, “Bilinçli tüketici, ürün satın aldığı zaman herhangi bir olumsuzluk yaşadığında nereye ve nasıl başvuracağını bilen kişidir. Gıda ve tıbbi maddeleri alırken oldukça dikkatli olmalıyız. Alışveriş yaparken satın alacağımız ürünlerin son kullanma tarihini, etiketlerini ve garanti belgesi olup olmadığını mutlaka kontrol etmeliyiz. Bu amaçla gelecek nesilleri bilinçli bir tüketici olarak yetiştirmek istiyoruz. İlçemizde 21 okulda bu seminerleri düzenleyeceğiz” dedi.

Seminerde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri, tüketici haklarıyla ilgili yasal çözüm mercilerini de öğrencilere aktardı. Seminer sonunda öğrenciler de yaşadıkları olaylardan örnekler verdi.

Toplam Ziyaretçi : 1906157
IP : 52.206.226.77